Kavics szállítás a legjobbaktól

Hogyan oldódott meg a kert felújítása kavics szállítással

Amikor be akartam rendezni újra a kertet, akkor rögtön arra gondoltam, hogy szükségem lesz egy kis segítségre, így jött a kavics szállítás. Általában szeretek mindent saját magam intézni és beszerezni, azonban szembejött velem az interneten egy cikk arról, hogy a japán kertek milyen jó hatással vannak az egészségre és a lelki békére, és tulajdonképpen mennyire könnyen meg is lehet őket valósítani, hogyha az ember egy kicsit jobban beleássa magát a témába. 

Japán kert és kavics szállítás

Amit tehát elsőként tettem, hogy megismerkedtem a japán kert ismérveivel, azonban nem akartam teljes mértékben kulturálisan megfelelő helyet kialakítani, nekem valami hasonló is tökéletesen megfelelte, ahová az ember ki tud ülni, és jól érezni magát. Nem akartam tehát égtájaknak megfelelő beállásokat, vagy kulturális hiedelmeknek való szabályokat betartani, hanem alapvetően egy olyan helyet szerettem volna kialakítani csak magamnak, ahol kényelmesen el tudtam lenni, és ahol nem nagyon volt beton vagy bármilyen mesterséges anyag. 

kavics-szállítás_pic3

Szóval, összességében egy olyan kertet terveztem, aminek egy része füvesített, másik része apró kavicsokkal fedett, ami közé lapos kő járólapokat terveztem letenni, és számos zöld növény is helyet kapott, illetve egy bambuszból épített kis pihenőhelyet is kialakítottom, ami nem ázik be, így az ember esőben is kint tud lenni az udvaron, és nem kell a házban unatkoznia. Erre azóta is nagyon büszke vagyok, ide szoktam járni olvasgatni. Nyáron is jó, mert a tető miatt nem süt ide a Nap nagyon, így kényelmesen, a leégés veszélye nélkül lehet itt időt tölteni, és nincs olyan meleg. Télen pedig egy kicsit jobb az idő, a pad nem lesz nedves, így néhány percet nyugodtan el lehet itt tölteni. Ez lett a munka utáni kikapcsolódásom helye, egy kis takaróval és forró teával a kezemben szoktam kiülni, és olvasok valamit, úgyhogy az idő mindig jól telik, és hatékonyan ki tudom itt pihenni a munka minden kellemetlenségét.

Ehhez azonban szükségem volt először is a föld- és kavics szállításra, ültetési munkálatokra, és persze viszonylag sok tervezésre, úgyhogy ide rátérni a lényegre.

Mi is kell a kavics szállításhoz

A kavics szállításhoz sok információra szükségünk lesz, ezért elsőként érdemes ezeket megnézni. Előre kell terveznünk, hogy jó árajánlatokat tudjunk kérni a szóródóanyag szállító cégektől. Szóval először is, azt kell tisztáznunk, hogy pontosan milyen anyagokra is lesz szükség. Hogyha szeretnénk azért egy betonozott járdát oldalra, akkor nyilván kelleni fog sóder, hogyha teljesen ragaszkodnánk a keleti stílushoz, akkor érdemes valamilyen természetes alternatívát kitalálni. Sokféle választási lehetőség van egyébként, az ember igénybe vehet murvát, bazaltot, kavicsot, füvesíthet, esetleg fa vagy kőlapokat tud alkalmazni. Afféle sziklakert ez, minden attól függ, hogy mennyire szeretnénk ragaszkodni az eredeti kialakításhoz, vagy inkább csak egy szép kis kertet szeretnénk, ami fel tud tölteni minket, amit öröm alakítgatni. 

Hogyha tehát a tervezés már megvan, akkor jöhetnek a részletek, tehát, hogy mennyi anyagra is lesz szükség. Inkább többet rendeljünk, mint kevesebbet, a kavicsokat egyébként is fel tudjuk használni sok másra, virágok és növények földjére tehetjük, hogy ne gazosodjanak, a ház vagy a járda mellé kerülhet tökéletes vízelvezetőnek. A kavics szállítás azonban nem olcsó, úgyhogy a nagyobb adaggal mindenképpen jobban járunk, mintha kétszer kellene feleslegesen rendelni egy új, kisebb adagot, és újabb kavics szállítás költséget kellene fizetni. Úgyhogy, én ezt tudom ajánlani. 

Hogyha megvan az adag, akkor jöhet a méret. Mekkora méretre lesz szüksége a kertnek, mi mutatna jól? Talán érdemes több különböző osztályozás közül rendelnie az embernek, hogy változatos kertet alakítson ki, hogyha azonban erősen meg van kötve a kezünk a büdzsé tekintetében, akkor érdemes lehet inkább nem kísérletezni ilyesmivel, hanem maradni egy méretnél. 

Árajánlat kérése és választás kavics szállításához

Hogyha mindennel megvan az ember, akkor már csak árajánlatokat kell kérnie a közeli szóródóanyagszállító cégektől a kavics szállításához. Érdemes felkeresni a környék összes cégét, sosem tudhatjuk, hogy melyik nyújtja a legjobb árakat az embernek, hogyha több fajtát választ esetleg, vagy nagyobb adagot szeretne szállíttatni. Érdemes tehát több ajánlatot is megfontolni, és kiválasztani a legjobbat ezek közül. Hogyha ez már megvan, akkor pedig nincs más dolga az embernek, mint előkészíteni a kertet, megvásárolni a növényeket, esetleg a fűmagot, hogy mire megérkeznek az anyagok, addigra már tényleg csak a kialakítással kelljen foglalkoznia. Nekem körülbelül három nap alatt kész is volt az egész, mert mindent jól megterveztem, és volt egy kis segítségem is. Mivel nem betonoztam, és minden nagyon gyorsan haladt, csak ültetnünk kellett szinte, és szétszórnunk mindent a megfelelő helyre, úgyhogy nagy energiabefektetést nem igényelt a projekt alapvetően, én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy alakítsa a ki a kis saját sziklakertjét, mert tényleg megéri a rá fektetett pénzt és időt.