Background Image

Mobil Weekend Budapest 2016

Trend

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 13:30 - 13:55 Presentation in 25 minutes

  A Sybrillo kamerastabilizátor bemutatása

  A Sybrillo a legsokoldalúbban felhasználható GoPro kiegészítő. Ez egy motorikus kamera stabilizátor, ami mindig horizontban tartja az akciókamerádat és így rázkódásmentes felvételeket készíthetsz, mint a profi filmesek. Mobil applikációval távirányítható és előre programozható. Egy sikeres Kickstarter kampány után jelenleg a termékfejlesztésen dolgozunk.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 18:30 - 18:55 Presentation in 25 minutes

  Smartphones and tablets in the classroom

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 13:00 - 13:25 Presentation in 25 minutes

  Közelség-alapú tartalom és interakció mobilon, appok, QR kód és gépelés nélkül

  A közeledben szinte mindenki a telefonján lóg: mégsincs eszközöd arra, hogy megszólítsd őket. Senki nem tölti le az appodat, QR kódodat sem scannelik be. A mobil weboldalad címét pedig esélyed nincs begépeltetni az emberekkel. A Google fizikai web koncepciójával bárkit elérhetsz a közeledben a telefonján keresztül: egy egyszerű Bluetooth eszközön keresztül szórhatsz egy webcímet, amelyről a közeledben levő telefonok értesítik a felhasználóikat.

  A Beeem-mel lehetőséged van egy landoló oldalt készíteni a vendégeid számára akár egy perc alatt: így bárkit elérhetsz a közeledben helyeden vagy rendezvényeden programozás vagy bárminemű technikai ismeret nélkül!

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D2 - Friday - September 23, 2016 | 15:30 - 15:55 Presentation in 25 minutes

  Computer vision and deep learning: a simple intro

  How can we tell the difference between a bird and a tram? The answer is relatively obvious - but if we want to code all of this, it becomes more challenging than it seemed at first glance. In my presentation, I’ll explain what “deep learning” is, as well as how we can use it to solve problems like this one (and many others). I will also touch on which open sources libraries we can use and what all of this looks like in practice, even on mobile.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D2 - Friday - September 23, 2016 | 14:20 - 14:55 Podium in 35 minutes

  EUROCLOUD BIZ/POLICY ROUNDTABLE - "Új-IT Arcok és a Piacok Szétesése"

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D2 - Friday - September 23, 2016 | 15:00 - 15:35 Podium in 35 minutes

  EUROCLOUD TECH/PLATFORMS ROUNDTABLE - "Új-IT Arcok és a Technológiai Robbanás"

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D2 - Friday - September 23, 2016 | 13:00 - 13:25 Presentation in 25 minutes

  Smart E.ON megoldások

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 13:00 - 13:25 Presentation in 25 minutes

  What’s next after - or beside - mobile?

  What will the future bring? AR, VR, 5G, quantified self, self-driving cars…And the more distant future? Cyborgs/a posthuman future, singularity, eternal digital life…An inspirational talk not entirely devoid of trendy buzzwords, offering a deeper economic and social context. Do not miss: in a few years, development will no longer focus (primarily) on mobile and that will no longer be the place to reach (most) consumers.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 15:30 - 15:55 Presentation in 25 minutes

  IMachine - modular building blocks for every need

  MOHAnet is undertaking the latest major shift in technology: instead of unique repeaters, they produce multiple-purpose access points. The iMachine universal tool can integrate various different technologies, thus allowing for the creation of a solution perfectly matching individual needs. Its modules include bluetooth, WiFi, Zigbee, dual-SIM and modem, but new ones can also be inserted. By combining these, the iMachine can satisfy a variety of different needs. With a modem, it’s a home alarm; with two modems, a fire detector; with an RF card, it can supervise production machinery. Imagination is truly the only limit to its potential applications – the iMachine could even be used to service smart gas and electricity meters.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 14:00 - 14:25 Presentation in 25 minutes

  Az elektromobilitás üzemeltetési kihívásai

  Az előadásban ismertetjük az elektromobilitási alapfogalmakat és a jelenlegi hátrányokat, nehézségeket. Összefoglaljuk az alternatív meghajtást indokló tényezőket, a nemzetközi és hazai helyzetet valamint trendeket. Azokat a funkciókat és a kapcsolódó innovatív informatikai megoldásokat részletesen tárgyaljuk, amelyek a mindennapi használatot lehetővé teszik és támogatják. A járművek töltése és az ahhoz szükséges infrastruktúra üzemeltetése jelenti az egyik legnagyobb kihívást. Bemutatjuk a saját kutatási és innovációs eredményeinket, amelyek szinte valamennyi funkciót integrált módon lefedik. Külön kiemeljük azokat az általunk meghatározott fejlesztési lehetőségeket (elsősorban a mobilos alkalmazásokra és a támogató háttérrendszerre fókuszálva), ahol a vállalkozások elősegíthetik az elektromobilitás térnyerését.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 14:30 - 14:55 Presentation in 25 minutes

  About New Space: what exactly is this „new space”

  Mindannyiunkat elvarázsolt már a csillagos égbolt, vagy a telehold fénye. Jónéhányan közülünk úgy érzik, hogy nem elég innen a Földről csodálni a világűrt, el kell hagynunk szülőbolygónkat, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a dolgokat "odakinn", hogy visszanézhessünk a Földre. Az űrkutatás, új határok felfedezése sokáig az állam felségterülete volt, mint pl. az Apolló program az 1960-as években. Időközben a Föld körüli űrtevékenység évente 300 milliárd dolláros üzletté nőtt, és új vállalkozók kezdték el építeni az "új világűr gazdaságát" a Napredszerben. Céljaik között megtaláljuk a "demokratikus világűrt", a Holdat - köztük vannak a Google Lunar XPRIZE csapatai -, a kisbolygókat és a Marsot is.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 14:30 - 14:55 Presentation in 25 minutes

  Autonóm városi közlekedés

  Az autonóm egyéni és közösségi használatú járművek alapjaiban változtatják meg a városi közlekedést, ezért az átalakulás várható hatásainak kutatása különösen időszerű. Hogyan változnak meg a mobilitási szolgáltatások? Milyen új közlekedési módok jelennek meg? Hogyan hat az autonóm közlekedés a városi tevékenységekre, a környezetre és a térgazdálkodásra? Milyen külső és belső kapcsolatok határozhatók meg az autonóm közlekedési rendszer összetevői és folyamatai között? Milyen információkezelést végeznek a jövő smart utazói? Hogyan módosulnak az utaskezelési műveletek az automatizálás hatására? Hogyan változnak meg az utazóktól elvárt érzékelési és kognitív képességek? Az előadásban ezen kérdésekre adunk választ a  rendszerszemléletben végzett kutatásunk eredményeinek összefoglalásával, valamint a további kutatási és fejlesztési irányok kijelölésével.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 13:30 - 13:55 Presentation in 25 minutes

  The future of mobile transport applications

  A személyközlekedési mobil alkalmazások az utazói információkezelés egyre meghatározóbb eszközei, hiszen mozgás közben is elérhetőek. A technológiai fejlődés és az utazói elvárások fokozódása miatt az alkalmazások funkciói bővülnek, integrált és személyre szabott szolgáltatások jelennek meg a teljes helyváltoztatási láncot lefedve. Egyúttal az alkalmazások az utazóról gyűjtött információk tekintetében is kiemelkedő jelentőségűek. Az előadásban rendszerszemléletben foglaljuk össze a különböző utazási módokhoz tartozó alkalmazásokkal kapcsolatos kiterjedt kutatási eredményeinket, fókuszálva az ezen a területen lévő jelentős innovációs és fejlesztési potenciálra. Különös hangsúlyt fektetünk a közlekedési alapfolyamatok és az információkezelési műveletek kapcsolatrendszerére és specialitásaira.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 15:00 - 15:25 Presentation in 25 minutes

  Beacon technológiák alklamazásai

  Bluetooth-t mindenhová! Adott egy kis jeladó amit minden mobiltelefon észlel. Ez sok mobil app fejlesztőnek megindítja a fantáziáját, mire is lehetne használni. Erről a kis jeladóról, a felhasználásának buktatóiról és lehetőségeiről fogok beszélni. Mi először beltéri navigációs megoldáshoz használtunk Beacon-öket, de rengeteg egyéb használati esete lehet. Nyomonkövetés, beléptetés, marketing megoldások.... iparban és kereskedelemben. Nekünk minden Beacon felhasználásra van megoldásunk.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

Background Image