Background Image

Mobil Weekend Budapest 2016

Coding

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 16:00 - 16:25 Presentation in 25 minutes

  ReactiveX. What? Why? How?

  The development of Reactive Extensions - now called ReactiveX - was launched over 6 years in a MS lab as an “extension” to .NET, making room for the reactive approach in the world of .NET alongside the then emerging functional programming. Taking a look around today, we see that ReactiveX is no longer only present in .NET: it’s becoming more and more popular on a variety of platforms, in various languages, such as Java, Android, JavaScript, Swift and Scala. ReactiveX is not, of course, a silver bullet - but it may very well be one of the best tools available to handle the asynchronous calls and events that are so dominant in the world of mobile.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 14:00 - 14:25 Presentation in 25 minutes

  Simplicity is complicated - Canonicalization in the Swift compiler

  Apple’s latest little darling, the Swift language – merely 2 years old – is hiding a number of exciting engineering solutions under the hood; at the higher level, it features a number of linguistic innovations – some smaller, some more important, but all of them unique. It is thus unsurprising that the Swift compiler contains optimization techniques that are definitely ground-breaking and non-traditional – not even necessarily „optimizations”, rather just „non-pessimizations”. This of course means they’ve never found their way into a traditional book or university compiler course. My talk will touch on a number of these methods, taking the appropriate parts of the Swift compiler – and the code they generate – apart to introduce the audience to these lesser known, but so very important optimizations.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 15:00 - 15:25 Presentation in 25 minutes

  Software architectures in mobile environments

  In my talk, I am going to evaluate the strengths and weakness of the architectures used in various mobile solutions.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 16:30 - 16:55 Presentation in 25 minutes

  Creating an iOS core framework

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 18:00 - 18:55 Presentation in 55 minutes

  Minden amit tudni érdemes a Google Firebase-ről

  Amióta a Google az idei I/O-n bejelentette a Firebase-t, azóta hatalmas hype övezi és olyanok is érdeklődnek utána, akik korábban egyáltalán nem foglalkoztak a mobilos analitikákkal. Előadásunkban bemutatjuk részletesen a Firebase szolgáltatásait, azoknak minden előnyét és hátrányát, hogy hogyan és mit merjünk és implementáljunk mobilon annak érdekében, hogy jobb termékkel léphessünk piacra, és persze ezek gyakorlati szépségeit és nehézségeit is prezentáljuk.

  Doboz - Workshop room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 18:00 - 18:25 Presentation in 25 minutes

  Android TV - Fejlesszünk a nappaliba

  Az Android platform a telefonok és tabletek meghódítása után a nappaliba is próbál betörni. A kezdeti megoldások után mára már egy logikus, újragondolt rendszerrel találkozhatnak azok akik az Android TV platformra kezdenek el fejleszteni. Az előadás során megnézzük, hogy hol tart most ez a technológia, milyen lehetőségeink és korlátaink vannak és mi kell ahhoz, hogy egy Android fejlesztő a tudását gyorsan alkalmazhassa ezen a területen is.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 17:00 - 17:55 Podium in 55 minutes

  Natív vagy cross-platform, mikor és melyiket válasszam?

  Ma már a mobil megjelenés elvitathatlan része az üzletnek, de az igények és a lehetőségek meglehetősen szerteágazóak, nem könnyű követni. Ez a kerekasztal beszélgetés azt a célt tűzte ki, hogy átfogó képet adjon a lehetőségekről, segítsen eligazodni a technológiák sokasága között. Mindeközben saját, a munka során szerzett tapasztalatokat osztják meg beszélgető felek, legyen az akár pozitív, vagy negatív. Megígérhető, hogy sem egyik, sem másik felett nem törünk pálcát.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D1 - Thursday - September 22, 2016 | 18:00 - 18:25 Presentation in 25 minutes

  Mobilweb vs. natív app-ek: átalakul a piac?

  Egy időben a mindenki a HTML5-ös megoldásokat várta a mobil appek jövőjének, de a statisztikákból kiderült, az emberek mégis inkább natív appeket használnak. Merre tart most a piac? - mérnöki és UX szempontból elemzi a trendeket és lehetőségeket a Supercharge két szakembere. A webes technológiák fejlődése nem állt meg: megjelentek a Progressive Web Appek, a telefonok hardwerei erősödtek, a browserek gyorsulnak... Izgalmas előadás az egyes technológiák előnyeiről, legújabb megoldásairól, többféle szemszögből. Előre eláruljuk, hogy nem hírdetünk győztest, de bemutatjuk, melyik technológiának hol várható a helye a következő években.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D2 - Friday - September 23, 2016 | 14:30 - 14:55 Presentation in 25 minutes

  Mobil Analytics? BI in the world of applications

  The merging of various analytical and marketing-related fields has allowed Mobile Analytics to evolve into an extremely diverse science. Interpreting the countless data sources, communications and advertising channels available and the incredible wealth of information at our fingertips is a daunting task - and putting this all in a form that offers real value during an application’s life cycle is equally challenging.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D2 - Friday - September 23, 2016 | 16:30 - 16:55 Presentation in 25 minutes

  Add servers to taste

  Registration, login, authorization, persistent data storage, push notification, synchronization between platforms, interaction with other users – every mobile application has to be able to handle at least some of these issues. The solution is typically founded on server-side components – however, we don’t want to focus too much on building server-side infrastructure during the prototyping of our application and the development of its early public versions. By now, a number of quite different products exist to minimize this task, solving multiple common issues at once. My talk will provide the audience with a prime selection of this options. Alphabet soup: MVP, IaaS, PaaS, mBaaS.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 16:00 - 16:25 Presentation in 25 minutes

  Smart Home, Climate Control with Apple Watch

  Bemutatom, hogy hogyan készítettem el otthoni okos-termosztátom, amit akár Apple Watchról is tudok vezérelni.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 13:30 - 14:25 Presentation in 55 minutes

  Mi jön a mobil után? VR, AR, MR a Google Cardboard-tól a Microsoft HoloLens-ig

  Szüleink állandóan könyörögtek, hogy menjünk messzebb a TV-től – most pedig kijelzőket ragasztunk a szemünk elé alig pár centire, és boldog vigyorral az arcunkon bámuljuk a virtuális világot. De miért ez a jövő? Mit tud a virtuális, kiterjesztett és kevert valóság egy mobiltelefon kijelzőjéhez képest, hogy bizton állíthatjuk, középtávon úgy leváltja azt, mint az okostelefon a torony PC-t? És miért pont most? Milyen technológiák együtt állása kellett ahhoz, hogy most megindulhasson a változás? És mit tud (és hogyan) a jelenleg elérhető legfejlettebb MR eszköz, a Microsoft HoloLens (amire április óta több, mint egy tucat alkalmazást fejlesztettünk)?

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Saturday - September 24, 2016 | 15:00 - 15:25 Presentation in 25 minutes

  "Ne bántsd a belsőfület!", és egyéb hasznos tanácsok a VR és MR világába érkezőknek

  Sok ember fog nekiindulni idén és az elkövetkező években a virtual és a mixed reality vadnyugatot idéző világának. Ebben az előadásban ehhez az úthoz szeretnék egy indulócsomagot nyújtani fejlesztőknek és nem fejlesztőknek egyaránt, hogy a lehető legtöbb embernek tudjatok kiváló élményt nyújtani.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

Background Image