Background Image

Mobil Weekend Budapest 2016

Coding

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 16:00 - 16:25 Presentation in 25 minutes

  ReactiveX. Mit? Miért? Hogyan?

  A Reactive Extensions-t, jelenlegi nevén ReactiveX-t több mint 6 éve kezdték el fejleszteni az MS laborjában a .NET "kiegészítéseként", behozva ezzel az akkor ébredező funkcionális programozás mellé a reactive utat a .NET világába. Ha ma körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy a ReactiveX nem csak a .NET -ben van jelen, hanem egyre nagyobb népszerűségnek örvend több platformon valamint több nyelven, pl.: Java, Android, JavaScript, Swift, Scala. Természetesen a ReactiveX sem silver bullet, de talán az egyik legjobb eszköz aszinkronhívások illetve események kezelésére, amelyek a mobilos világban eléggé meghatározó tényezők.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 14:00 - 14:25 Presentation in 25 minutes

  Az egyszerűség bonyolult, avagy kanonikalizáció a Swift compilerben

  Az Apple új üdvöskéje, a mindössze két éves Swift nyelv számos ügyes mérnöki megoldást tartalmaz a motorháztető alatt; a magas szinten pedig több – apróbb vagy fontosabb, de egészen biztosan egyedi – nyelvi újítás rejtőzik benne. Így talán nem is meglepő, hogy a Swift fordítóprogramban léteznek olyan optimalizációs technikák, amelyek legjobb esetben is hagyománytörők, de szigorúan véve mégcsak nem is "optimalizációk", talán inkább csak "nem-pesszimizációk". Ennek fényében egy tradicionális könyv lapjain vagy egyetemi fordítóprogram-kurzusok óráin sem kaphattak helyet. Előadásomban ezekből a módszerekből szemezgetek, hogy a Swift compiler megfelelő részeit – s az általuk generált kódot – ízekre szedve bevezessem a hallgatókat ezekbe a kevéssé ismert, de annál fontosabb optimalizációkba.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 15:00 - 15:25 Presentation in 25 minutes

  Szoftverarchitektúrák mobil környezetben

  Az előadás során a különböző mobilalkalmazásokban használt architektúrákat fogjuk megvizsgálni erősségeik és gyengeségeik alapján.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 16:30 - 16:55 Presentation in 25 minutes

  Hogyan álljunk neki egy iOS projektnek?

  Új projekt kezdete előtt mindig nagy az izgalom. Viszont mikor nekilátunk ténylegesen a kódolási résznek lehet kicsit unalmasnak és monotonnak tartjuk az első lépéseket; Projekt struktúra kialakítása, gyakran használt libek bekötése, segédfüggvények és egyéb hasznos osztályok böngészése az előző projektekből. Eltelik egy nap és úgy érezzük mintha még nem is haladtunk volna?! Milyen jó lenne ha lenne egy belső keretrendszer ami ebben segítségünkre van.

  Ebben az előadásban erre a mindennapos problémára szeretnénk megoldási lehetőséget mutatni!

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 18:00 - 18:55 Presentation in 55 minutes

  Minden amit tudni érdemes a Google Firebase-ről

  Amióta a Google az idei I/O-n bejelentette a Firebase-t, azóta hatalmas hype övezi és olyanok is érdeklődnek utána, akik korábban egyáltalán nem foglalkoztak a mobilos analitikákkal. Előadásunkban bemutatjuk részletesen a Firebase szolgáltatásait, azoknak minden előnyét és hátrányát, hogy hogyan és mit merjünk és implementáljunk mobilon annak érdekében, hogy jobb termékkel léphessünk piacra, és persze ezek gyakorlati szépségeit és nehézségeit is prezentáljuk.

  Doboz - Workshop room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 18:00 - 18:25 Presentation in 25 minutes

  Android TV - Fejlesszünk a nappaliba

  Az Android platform a telefonok és tabletek meghódítása után a nappaliba is próbál betörni. A kezdeti megoldások után mára már egy logikus, újragondolt rendszerrel találkozhatnak azok akik az Android TV platformra kezdenek el fejleszteni. Az előadás során megnézzük, hogy hol tart most ez a technológia, milyen lehetőségeink és korlátaink vannak és mi kell ahhoz, hogy egy Android fejlesztő a tudását gyorsan alkalmazhassa ezen a területen is.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 17:00 - 17:55 Podium in 55 minutes

  Natív vagy cross-platform, mikor és melyiket válasszam?

  Ma már a mobil megjelenés elvitathatlan része az üzletnek, de az igények és a lehetőségek meglehetősen szerteágazóak, nem könnyű követni. Ez a kerekasztal beszélgetés azt a célt tűzte ki, hogy átfogó képet adjon a lehetőségekről, segítsen eligazodni a technológiák sokasága között. Mindeközben saját, a munka során szerzett tapasztalatokat osztják meg beszélgető felek, legyen az akár pozitív, vagy negatív. Megígérhető, hogy sem egyik, sem másik felett nem törünk pálcát.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D1 - Csütörtök - 2016. szeptember 22. | 18:00 - 18:25 Presentation in 25 minutes

  Mobilweb vs. natív app-ek: átalakul a piac?

  Egy időben a mindenki a HTML5-ös megoldásokat várta a mobil appek jövőjének, de a statisztikákból kiderült, az emberek mégis inkább natív appeket használnak. Merre tart most a piac? - mérnöki és UX szempontból elemzi a trendeket és lehetőségeket a Supercharge két szakembere. A webes technológiák fejlődése nem állt meg: megjelentek a Progressive Web Appek, a telefonok hardwerei erősödtek, a browserek gyorsulnak... Izgalmas előadás az egyes technológiák előnyeiről, legújabb megoldásairól, többféle szemszögből. Előre eláruljuk, hogy nem hírdetünk győztest, de bemutatjuk, melyik technológiának hol várható a helye a következő években.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D2 - Péntek - 2016. szeptember 23. | 14:30 - 14:55 Presentation in 25 minutes

  Mobil Analitika? BI az applikációk világában.

  A Mobil Analitika egy  rendkívül szerteágazó tudománnyá fejlődött, ahogy a különböző analitikai- és marketingterületek összeolvadtak. A számtalan adatforrás, kommunikciós és hirdetési csatorna, a hozzáférhető információk mennyisége nagyon nehezen értelmezhető és hozható olyan formába, mely valós értéket tud képviselni az applikáció életútja során.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D2 - Péntek - 2016. szeptember 23. | 16:30 - 16:55 Presentation in 25 minutes

  Fűszerezzünk szerverekkel ízlés szerint

  Regisztrálás, bejelentkezés, autorizáció, perzisztens adattárolás, push notification, szinkronizáció platformok között, interakció más felhasználókkal - ezek olyan problémák, amelyek közül legalább néhányat minden mobilalkalmazásnak meg kell oldania. A megoldás tipikusan szerveroldali komponensekre támaszkodik, de alkalmazásunk prototipizálása, korai publikus verzióinak fejlesztése közben nem a szerveroldali infrastruktúra megépítésére akarunk koncentrálni. 2016-ban már sok, lényegében különböző termék létezik ennek a munkának a minimalizálására, a közös problémák egyszeri megoldására. Ez az előadás ezekről a lehetőségekről ad egy étlapot. Betűleves: MVP, IaaS, PaaS, mBaaS.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Szombat - 2016. szeptember 24. | 16:00 - 16:25 Presentation in 25 minutes

  Smart Home, Climate Control with Apple Watch

  Bemutatom, hogy hogyan készítettem el otthoni okos-termosztátom, amit akár Apple Watchról is tudok vezérelni.

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Szombat - 2016. szeptember 24. | 13:30 - 14:25 Presentation in 55 minutes

  Mi jön a mobil után? VR, AR, MR a Google Cardboard-tól a Microsoft HoloLens-ig

  Szüleink állandóan könyörögtek, hogy menjünk messzebb a TV-től – most pedig kijelzőket ragasztunk a szemünk elé alig pár centire, és boldog vigyorral az arcunkon bámuljuk a virtuális világot. De miért ez a jövő? Mit tud a virtuális, kiterjesztett és kevert valóság egy mobiltelefon kijelzőjéhez képest, hogy bizton állíthatjuk, középtávon úgy leváltja azt, mint az okostelefon a torony PC-t? És miért pont most? Milyen technológiák együtt állása kellett ahhoz, hogy most megindulhasson a változás? És mit tud (és hogyan) a jelenleg elérhető legfejlettebb MR eszköz, a Microsoft HoloLens (amire április óta több, mint egy tucat alkalmazást fejlesztettünk)?

  Extra - Main Event Room - Budapest, Hungary, Klauzál u. 15, 1072

 • D3 - Szombat - 2016. szeptember 24. | 15:00 - 15:25 Presentation in 25 minutes

  "Ne bántsd a belsőfület!", és egyéb hasznos tanácsok a VR és MR világába érkezőknek

  Sok ember fog nekiindulni idén és az elkövetkező években a virtual és a mixed reality vadnyugatot idéző világának. Ebben az előadásban ehhez az úthoz szeretnék egy indulócsomagot nyújtani fejlesztőknek és nem fejlesztőknek egyaránt, hogy a lehető legtöbb embernek tudjatok kiváló élményt nyújtani.

  Doboz - Presentation Room - Budapest, Klauzál u. 10, 1072

Background Image